Mastodon designing futures where nothing will occur

maandag 11 april 2016

Je herinneringen online terugvinden




DREAM ENGLISH KID 1964-199AD from Mark Leckey on Vimeo.

Dream English Kid 1964 -1999 AD is een prachtige film van kunstenaar Mark Leckey die is opgebouwd uit fragmenten en een soort gemedieerde droom vormt van een leven dat verweven is met popcultuur (je hoort/ziet flarden van The Beatles, Joy Division en rave). Het geluidsspoor is echt indrukwekkend, het onderbewuste als dub, zie het moment rond [17:10] waar de droom na de rave wordt gerecreëerd.

Leckey kwam blijkbaar op het idee voor de film toen hij een bootleg video vond van een Joy Division-concert waar hij bij was geweest en zich realiseerde dat een groot aantal persoonlijke herinneringen nu online zijn te vinden. Wat mooi aanhaakt bij een voetnoot die ik in de latere editie van De Toekomst Hervonden heb toegevoegd:
Een recent fenomeen op YouTube is de toename van beelden van optredens uit de tijd voor de smartphone. Het geeft een onbehagelijk gevoel wanneer men geconfronteerd wordt met beelden van optredens die men heeft bijgewoond, zonder op dat moment bewust te zijn geweest dat het werd gefilmd. Alsof men het verleden vanuit het heden filmt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten